To je BiH

Tko u RS dolazi preko Federacije mora u karantenu

Vijesti / Flash | 27. 04. 2020. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj, a ulaze u BiH preko graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH, dužni su se javiti u karantenu na graničnom prijelazu Rača. Tu će biti pregledani, a nakon toga poslani u lokalne karantene, rekao je danas Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjela komunalne policije.

Navodi kako je razlog za uvođenje mjere obveznog prijavljivanja na karantenu u Rači odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. travnja, kojom je naredba o obveznoj karanteni ukinuta, odnosno zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

''Ova rješenja ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobivati od Inspektorata Republike Srpske, vršiti redovnu kontrolu osoba koje su ušle u BiH preko graničnih prijelaza na teritoriji Federacije'', rekao je Draganić.

Kako je pojasnio, prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obveznom javljanju u karantenu na Rači. Osobe koje se ne jave dobrovoljno bit će provedene u karantenu od pripadnika Policijske uprave Bijeljina, prenio je Dnevni avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close