Nadležni ispituju

Tko su pripadnici FETO-a u BiH

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 19:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"FETO postoji u Bosni i Hercegovini i protiv te organizacije bit će urađeno sve što je potrebno u pravnim okvirima", riječi su reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koje je prenijela državna turska agencija Anadolija.

Reis Kavazović izjavio je to na sastanku vjerskih lidera u Ankari. Nadležni vrlo šturo kažu - ispitujemo pravni aspekt njihovog postojanja.

Na pitanje o borbi protiv FETO-a, Kavazović je istaknuo kako, kao u svim dijelovima svijeta, FETO postoji i u Bosni i Hercegovini, naglasivši da će protiv te organizacije biti urađeno sve što je potrebno u pravnim okvirima, piše N1.

Na koje točno dijelove organizacije ili pojedince misli reis Kavazović, te je li – ako ih ima - određene informacije i podatke uputio na adrese nadležnih organa u Bosni i Hercegovini iz Ureda reisu-l-uleme danas N1 nije uspio dobili odgovor zbog godišnjeg odmora nadležnih koji su kazali da će komentar novinari moći dobiti u dogledno vrijeme.

Podsjetimo, Erdogan je optužio da su teroristi FETO-a u uniformama turskih vojnika pokušali ostvariti isti rezultat za kojim žude i druge terorističke organizacije poput PKK i ISIS-a

Ravil Gainutdin, predsjednik Vijeća muftija Rusije, ranije je istaknuo kako je navodna teroristička organizacija FETO namjeravala biti aktivna i u Rusiji ali, kako je kazao, intervencijom ruskih vlasti nisu uspjeli u tome.

Podsjetio je da su sve škole u Rusiji, koje pripadaju FETO-u, zatvorene još od 2010. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close