Slučaj Hitna s one strane

Tko je u pravu? Pacijentica ili medicinsko osoblje odlučit će Povjerenstvo

Vijesti / Flash | 26. 02. 2016. u 14:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj Mostarke Edine Đ. koja se žalila zbog nepružanja adekvatne liječniče pomoći na odjelu Hitne u Domu zdravlja Mostar bit će razmatran na Povjerenstvu za prigovore pacijenata.

Kako neslužbeno doznajemo iz Doma zdravlja, uzeta je izjava od Edine Đ., kao i od medicinskog osoblja koje je radilo na dan kad je Edina Đ. dolazila.

Prema Statutu Doma zdravlja, Povjerenstvo koje čine tri neovisna člana, o ovom slučaju se mora očitovati u roku od osam dana.

Podsjećamo, redakciji portala Bljesak.info obratila se pismom čitateljica Edina Đ., koja se požalila na rad liječnika mostarske Hitne pomoći.

Naime, zbog nesnosne glavobolje praćene povraćanjem odvezla se u Hitnu pomoć na Bulevaru, ali ju prema njezinim riječima tamo nisu htjeli primiti jer je ''pogriješila stranu''.

''Dana 22.2.2016 g. imala sam užasne glavobolje koje nisam uspjela sanirati lijekovima, a koje su bile propraćene konstantnim povraćanjem, te sam se u 18:30 sati istog dana, u vrlo teškom zdravstvenom stanju obratila najbližoj medicinskoj ustanovi Hitnoj pomoći u Mostaru na Bulevaru, u želji da mi se ukaže pomoć. Medicinski brat na prijemnom odjelu pitao me je za zdravstveno stanje. Kada sam počela govoriti o tegobama, vidjevši moju zdravstvenu knjižicu automatski me prekinuo s pitanjem: Zašto nisam otišla u matičnu ambulantu'', navela je čitateljica koja je dodala kako se nada da će odgovorne osobe biti sankcionirane u skladu s pravilnikom navedene ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close