Nepoboban

Tko je bio Slaviša Krunić - čovjek koji je govorio da ga reketare vlasti u Srpskoj

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare s obzirom na to da iza njega, kako je govorio, ne stoji nitko od vladajućih stranaka.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2019. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić likvidiran je sinoć malo prije ponoći u sačekuši na svom imanju u naselju Glamočani, desetak kilometara od centra Banja Luke.

Ubijeni su i njegov tjelohranitelj te jedan od atentatora.

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare s obzirom na to da iza njega, kako je govorio, ne stoji nitko od vladajućih stranaka.

"Kao rođeni Banjalučanin postao sam nepodoban, ne zaslužujem da imam tu kompaniju, neko drugi mora biti vlasnik i mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi kompanija... Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koja gradi ovu zemlju, koji ne žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni", kazao je svojevremeno Krunić gostujući na Face TV.

On je tada poručio da su svi koji su ratovali prevareni, na sve tri strane.

"Tko je danas mjerodavan da priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ne može opstati ovakva kakva je. U našoj firmi rade ljudi koji su ratovali na tri strane, odlikovani svako iz svog naroda, svako se borio za svoje ideale, ali su na kraju shvatili da su prevareni", dodao je.

Krunić je govorio da je Srbin, ali i Bosanac, jer je rođen u BiH, kao i njegov djed i njegovo dijete.

"Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u BiH i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu 'kako možeš tako govoriti'. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta treba upaliti svjetlo u tunelu", ispričao je Krunić.

Krunić je vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima i tvrtke za osiguranje osoba i objekata "Sector Security" i lanca pekara "Žitopeka".

Iza njega je ostalo četvero djece, trojica sinova i kćerka.

Kopirati
Drag cursor here to close