Novo ime

Tko je Biljana Simeunović, nova članica VSTV-a?

Za člana Visokog sudskog i tužiteljstkog vijeća Bosne i Hercegovine izabrana je 2. studenog 2008. godine, od tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2020. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za članicu Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, umjesto dosadašnje predstavnice Jadranke Lokmić-Misirača, izabrana je Biljana Simeunović.

Glasovanje je obavljeno jučer od 9 do 16 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kao i procedura za glasovanje i izbor, u Velikoj sali Tužiteljstva BiH, a u prisustvu imenovanog povjerenstva za provođenje i nadzor procesa glasovanja?

Sve prijavljene kandidatkinje, Ivana Petković (osam glasova), Biljana Simeunović (19 glasova), Gordana Bosiljčić (pet glasova), Vedrana Mijović (18 glasova) i Violeta Mandić (četiri glasa) , imale su mogućnost da nazoče sve vrijeme glasovanja, kao i za vrijeme brojanja glasova, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Portal Istraga.ba je objavio da se državna tužiteljica Simeunović pismeno obratila glavnoj državnoj tužiteljici Gordani Tadić, a u tom dopisu tvrdi da joj je nuđeno da odustane od kandidature za članicu VSTV-a u zamjenu za poziciju glavne tužiteljice Okružnog tužiteljstva u Bijeljini.

U pismu Simeunović, koji je objavio navedeni portal, detaljno navodi tko je iz Tužiteljstva BiH pokušao trgovati utjecajem. Autentičnost pisma za N1 je potvrdila upravo Simeunović.

Biljana Simeunović rođena je 6. studenog 1960. godine u Bijeljini. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1987. godine, a pravosudni ispit položila 1990. godine.

Profesionalnu karijeru započela je u privredi 1984. godine, a u periodu od studenog 1988. godine do srpnja 1996. godine radila je u Osnovnom sudu u Bijeljini na radnim mjestima pripravnika, stručnog suradnika i suca.

Od srpnja 1996. do veljače 2001. godine radila je kao odvjetnica u Odvjetničkom uredu u Bijeljini.

Od veljače 2001. do prosinca 2003. godine radila je u Vladi Republike Srpske kao tajništvo Vlade.

Za tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine imenovana je 1. prosinca 2003. godine, piše N1.

Za člana Visokog sudskog i tužiteljstkog vijeća Bosne i Hercegovine izabrana je 2. studenog 2008. godine, od tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Sudionica je brojnih seminara i konferencija u zemlji i inozemstvu, navodi se na stranici  Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close