Ruke

Tko će podržati federalni proračun?

Vijesti / Flash | 19. 12. 2015. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije glasovat će za proračun Federacije Bosne i Hercegovine, predložen iz Vlade FBiH, na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta najavljenoj za 22. prosinca.

Podršku će dati i Savez za bolju budućnost BiH, rečeno je Feni iz zastupničkog kluba te stranke, dok su iz Socijaldemokratske partije BiH najavili da će i oni to učiniti ako bude prihvaćen set amandmana SDP-ovih zastupnika, u protivnom, ne.

Iz ove stranke izjavljuju da se njihovi amandmani između ostalog odnose na izdvajanje novca za financiranje seta antikoruptivnih mjera.

Iz stranaka koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH najavili su sjednicu zastupničkog kluba za ponedjeljak, dan uoči izjašnjavanja Zastupničkog doma.

Zastupnici Demokratske fronte neće podržati proračun, jedna od osnovnih primjedbi je da u njemu nema ništa od razvojne komponente, rečeno je Feni.

Sugovornici iz nekih stranaka nadaju se da će Federacija ući u sljedeću fiskalnu godinu s proračunom izglasanim u Parlamentu u tekućoj godini.

To će biti moguće jedino ako oba parlamentarna doma podrže do Nove godine proračun u istom tekstu.

Dom naroda u četvrtak nije dao većinsku podršku, ali i u tim okolnostima moguće je da do kraja prosinca ovaj Dom zasjeda još jednom i eventualno podrži proračun u varijanti u kojoj ga, potencijalno, 22. prosinca odobri Zastupnički dom, naglašavaju članovi stranaka iz kojih je najavljena podrška.

Kopirati
Drag cursor here to close