Široki Brijeg

Tiskan letak 'Pravila ponašanja i zaštite u slučaju potresa'

Vijesti / Flash | 08. 08. 2012. u 11:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana Služba za civilnu zaštitu Općine Široki Brijeg će na svim javnim mjestima, mjesnim zajednicama, javnim ustanovama, školama i javnim okupljalištima distribuirati letke pod nazivom "Pravila ponašanja i zaštite u slučaju potresa".

Letak između ostalog sadrži važnije brojeve telefona u slučaju potresa Operativni centar Civilne zaštite 121, Policija 122, Vatrogasci 123, Hitna pomoć 124, zatim pravila ponašanja prije, tijekom i nakon potresa, kao i na koji način postupiti u slučaju traženja pomoći.

Tiskani primjerak letka se može preuzeti i na info-pultu na ulazu u zgradu Općine, a elektronski primjerak se može preuzeti na službenoj web stranici Općine Široki Brijeg www.sirokibrijeg.ba.

"Pravilima ponašanja i zaštite u slučaju potresa pokušat ćemo građanima olakšati teške trenutke u životu do kojih može doći već danas. Stoga poručujemo građanima da prouče ova pravila i s njima upoznaju članove svoje obitelji, kako bi znali što činiti u trenutcima podrhtavanja tla (potresa). Posebno je važno poučiti djecu kako se zaštiti u ovakvim situacijama. Osobni primjer odraslih prema ovoj problematici od ključnog je značenja za ovladavanje i prihvaćanje sigurnosnih mjera osobne i uzajamne zaštite građana", rekao je pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Željko Vukoja prigodom izlaska iz tiska letka "Pravila ponašanja i zaštite u slučaju potresa" čiji je nakladnik Služba za civilnu zaštitu Općine Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close