Obnova

TIKA financirala spuštanje stropova u Centru 'Los Rosales'

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 11:04 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Turske razvojne agencije (TIKA) u srijedu su obišli Centru za djecu i omladinu s posebnim 'Los Rosales' u povodu završetka radova na poboljšanju energetske učinkovitosti te javne ustanove.

Po riječima koordinatora TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu Omera Faruka Alimdže, TIKA je u potpunosti financirala spuštanje stropova u 'Los Rosalesu' kako bi se poboljšala energetska učinkovitost.

Dodao je kako je u sklopu radova obnovljena i rasvjeta koja je bila zastarjela i loša. "Svrha ovih aktivnosti je osigurati bolje uvjete za svakodnevni boravak djece s posebnim potrebama, kako bi djeca u zimskom periodu provodila vrijeme u toplijim prostorijama", kazao je Alimdži.

Koordinator TIKA-e podsjetio je kako ta agencija provodi niz projekata u školama i centrima za djecu s posebnim potrebama širom Bosne i Hercegovine.

Direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit podsjetila je kako su nedavno okončani radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti u četiri objekta te ustanove, u okviru projekta kojeg su financirali Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Grad Mostar i UNDP.

''Ovo je, također, još jedan veliki projekt ka boljoj energetskoj učinkovitosti našeg Centra. Utopljavanje objekata Centra ne bi bili mogući bez financijske podrške ljudi dobrog i velikog srca koji prepoznaju naš rad. Novim ruhom Centra 'Los Rosales' dobili smo veću udobnost i humanije uvjete za rad i boravak naših zaposlenika i štićenika'', dodala je Mezit.

Kopirati
Drag cursor here to close