Brčko

Tijekom moto-defilea napadnuta dva policajca

Vijesti / Flash | 31. 07. 2017. u 13:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Brčko distrikta radi na utvrđivanju kaznenog djela “napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ koji se dogodio u subotu, 29. srpnja, u mjestu D.Skakava, tijekom odvijanja javnog okupljanja - moto defilea.

Policija je pomenutog dana oko 17.30 sati zaprimila dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane nekoliko osoba, te da je osoba s inicijalima P.B. (42) s područja Brčkog fizički napala dva policijska službenika koji su vršili osiguranje javnog skupa.

Na mjestu događaja utvrđeno je da je nekoliko osoba pokušalo spriječiti kretanje kolone vozila prijavljenog javnog skupa moto defilea (zbog ranije neriješenih ličnih odnosa između pojedinih sudionika na skupu), nakon čega su reagirali policijski službenici i sukladno zakonskim odredbama omogućili neometano odvijanje tog odobrenog javnog okupljanja.

Tijekom intervencije policijskih službenika na provođenju službenih radnji, P.B. fizički je napao dva policajca i nanio im lakše tjelesne ozljede.

O događaju je upoznata i Jedinica za profesionalne standarde Policije Brčko distrikta BiH, koja radi na utvrđivanju pravilnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika u ovom događaju.

Policija Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovakve i slične napade te ujedno ukazuje da će u svim slučajevima gdje je ugrožen život ili tijelo policijskog službenika energično postupiti i primijeniti sva zakonom dozvoljena sredstva na sankcioniranju takvih postupaka nasilnih osoba, stoji u priopćenju iz brčanske Policije.

Kopirati
Drag cursor here to close