Ispunjavanje obaveza

Tihomir Orešković: Tehnička Vlada funkcionirat će sljedeća četiri mjeseca

Vijesti / Flash | 23. 06. 2016. u 09:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković otvorio je danas 28. sjednicu Hrvatske vlade, prvu u tehničkom mandatu nakon saborskog opoziva premijera. Poručio je kako će Vlada u tehničkom madatu izvršavati sve svoje obaveze namanje četiri sljedeća mjeseca, javlja Agencija Anadolija.

"Činjenica je da ćemo biti tehnička vlada oko četiri mjeseca, a možda i dulje. Sve je to jasno, evo vrlo otvoreno", poručio je tehnički premijer Orešković.

"Nećemo se mi dati", dobacio je uz smijeh ministar vanjskih poslova iz redova HDZ-a Miro Kovač.

Premijer je najavio kako će Sabor funkcionirati nešto manje od mjesec dana, odnosno do raspuštanja 15. srpnja.

Orešković je istaknuo kako će sva državna tijela nastaviti funkcionirati te kako će Vlada ispuniti sve svoje obaveze prema javnosti i društvu. Poručio je kako će nastaviti sa ispunjavanjem svojih međunarodnih obaveza te najavio posjet Briselu sljedećeg tjedna, a potom i Parizu.

"Glavna je poruka da Vlada funkcionira i da ćemo ispuniti naše obaveze. Plaće, mirovine i sve će to dalje funkcionirati redovito", poručio je premijer.

Iako će parlamentarni izbori biti održani početkom rujna, za sastaviti novu Vladu i predočiti predsjednici saborsku većinu koja će stajati iza novog mandatara, trebat će određeni rok nakon izbora.

Na dnevnom redu Vlade danas je gotovo 40 točaka dnevnog reda. Na sjednici, očekivano, nije sudjelovao Tomislav Karamarko nakon što je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika, ali nije nazočio niti Božo Petrov kao drugi potpredsjednik u Vladi.

Očekuje se kako će novi parlamentarni izbori, koje raspisuje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, biti održani početkom rujna, budući da je zakonski rok za njihovo raspisivanje najmanje 30, a najviše 60 dana od raspuštanja Sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close