Tihić: SDP nas je danas obavijestio o izlasku iz Platforme

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 11:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) nas je danas obavijestila da oni više nisu dio Platforme, odnosno, da postoji druga parlamentarna većina kao i da su iz Platforme izašli onog trenutka kada je Stranka demokratske akcije (SDA) glasala protiv proračuna, kazao je novinarima predsjednik SDA Sulejman Tihić nakon sastanka predsjednika FBiH Živka Budimira sa čelnicima Platforme, odnosno, predsjednicima SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak Sulejmanom Tihićem, Zvonkom Jurišićem i Mladenom Ivankovićem te sa Svetozarom Pudarićem koji je sastanku nazočio u ime SDP-a BiH.

Tihić je kazao da se SDA i ostale stranke Platforme ne slažu s ovom konstatacijom, odnosno, da smatraju kako je SDP izašao iz Platforme onog trenutka kada je usvojen uzak Fiskalni okvir koji onemogućava adekvatno ispunjavanje ciljeva zacrtanih u Platformi.

"Ostale stranke iz Platforme suglasile su se da ostaju u Platformi i da ćemo i dalje raditi na ispunjavanju potpisanog. Jasno smo rekli i da nećemo podržati smjene predsjednika i potpredsjednika FBiH", pojasnio je Tihić.

Dodao je da je zahtjev za stavljanje mandata predsjednika FBiH i dva potpredsjednika na raspolaganje potpisalo 56 zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

"Ovo sve drugo što najavljuju može biti rezultat nemoralnih ponuda koje same po sebi pokazuju na koji način jedna takva koalicija može funkcionirati", zaključio je Tihić.

Kopirati
Drag cursor here to close