Komunikacija sa građanima

"Ti ih biraš, ti ih pitaš" u Livnu: Moraju se zaustaviti izborne krađe

Vijesti / Flash | 24. 06. 2017. u 09:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), u petak je u Livnu održana javna tribina ''Ti ih biraš, ti ih pitaš'', s ciljem omogućavanja neposrednog dijaloga između građana i zastupnika kao izabranih predstavnika s područja Hercegbosanske županije.

Na pitanja građana odgovarali su zastupnici Stipe Barun (HDZ BiH), Jozo Ćosić (HDZ 1990), Josip Perić (Hrvatska nezavisna lista), Jozo Sliško (SDP) i Ivan Milić (HSS Stjepan Radić).

Građani su ukazali na, po njima, ključne probleme i oblasti koje je potrebno u nadolazećem razdoblju unaprijediti, a koje bi doprinijele zaustavljanju negativnog trenda iseljavanja stanovništva iz tog županije, navedeno je iz CCI-a.

Tom prilikom istaknuto je da bi institucije vlasti, prioritetno, trebale raditi na rješavanju problema nezaposlenosti, te zaustavljanju zapošljavanja podobnih u javnu upravu.

Građani su bili zainteresirani za dobivanje informacija o realizaciji Master plana Buško jezero, koji je usvojen prije godinu dana, a čija implementacija bi značajno doprinijela razvoju gospodarstva i turizma ovog kraja.

Ono što su zastupnici u razgovoru s građanima istakli kao problem su ''izborne krađe''.

Prema riječima prisutnih zastupnika, postoji osnovana sumnja da se ''izborna krađa'' dogodila na prošlim izborima i da bi trebalo sve uraditi kako se to ne bi ponovilo na izborima 2018. godine. Kao jedno od rješenja navedeno je uvođenje prozirnih glasačkih kutija, priopćeno je iz CCI-a.

Kopirati
Drag cursor here to close