Putovanja u Srbiju

Tegeltija poručio Turković: Odakle joj pravo da se miješa u pravosuđe druge države

''Odakle ministru vanjskih poslova, kao dijelu izvršne vlasti u BiH, pravo da se miješa u pravosudne postupke druge države, da ih procjenjuje, bez da je za to dobila zahtjev nadležnih pravosudnih organa u BiH''
Vijesti / Flash | 15. 09. 2021. u 12:15 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za pravna pitanja Milan Tegeltija rekao je Srni da upozorenje građanima BiH da ne putuju u Srbiju koje je poslala ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković predstavlja "novu uzurpaciju i ponašanje suprotno Daytonskom mirovnom sporazumu" i istaknuo je da Predsjedništvo BiH "nije utvrdilo da postoji ikakav problem u odnosima dvije zemlje".

''Odakle ministru vanjskih poslova, kao dijelu izvršne vlasti u BiH, pravo da se miješa u pravosudne postupke druge države, da ih procjenjuje, bez da je za to dobila zahtjev nadležnih pravosudnih organa u BiH, a putem Ministarstva pravde i uz odluku Predsjedništva BiH kao kolektivnog organa nadležnog za vođenje vanjske politike'', pita Tegeltija, prenosi Srna.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je u priopćenju preporučilo državljanima BiH koji su na bilo koji način bili uključeni u obranu BiH od 1992. do kraja 1995. godine da ne putuju u Srbiju.

''Nažalost, upozorenje se izdaje zbog okolnosti u kojima institucije Republike Srbije ne pokazuju volju za aktivnom međunarodnom suradnjom i razmjenom informacija u ovoj oblasti a na bazi ranije potpisanih protokola i međunarodnog prava'', stoji između ostalog u priopćenju MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close