Nastavak sjednice

Tegeltija ispoštovao zahtjev članova VSTV-a - službeno podnio ostavku

Vijeće će danas nakon što ostavka bude protokolirana izabrati člana VSTV-a koji će privremeno rukovoditi ovom institucijom.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su članovi VSTV-a izglasali zaključak kojem se od Milana Tegeltije traži da danas preda pismenu ostavku, on ju je podnio Pravnoj službi.

Prema pisanju Avaza, Vijeće će danas nakon što ostavka bude protokolirana izabrati člana VSTV-a koji će privremeno rukovoditi ovom institucijom.

Danas je nastavljena sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) koja je jučer prekinuta nakon višesatne rasprave. Razlog za prekid sjednice bio je to što je jednom članu VSTV BiH pozlilo.

S obzirom na to da je ponuđena ostavka Milana Tegeltije, koja nije poslana na protokol, otvorila brojna pitanja u tehničkom i formalnom pogledu, članovi VSTV-a su prethodno iznijeli vlastite stavove u vezi s procedurama koje slijede, a koje se tiču izbora novih članova i rukovodstva ovog regulatornog tijela, u skladu sa Zakonom o VSTV-u BiH i Poslovnikom.

Između ostalog, na sjednici su razmatrana pitanja o načinu zakazivanja sjednica, nakon ostavke predsjednika, te o tome tko bi u ime VSTV-a mogao biti potpisnik i istupati prema drugim institucijama/trećim osobama.

Tegeltija je u svom obraćanju jučer kazao da je svjestan izgovorenih riječi, te je zatražio da ostavku podnesu i članovi VSTV Goran Nezirović, Selim Karamehić, Berina Alihodžić i Slavo Lakić.

Kazao je da je ova institucija kompromitirana. Pitanje danas, hoće li biti izabrano novo rukovodstvo, točnije v.d predsjednik, što nije utemeljeno zakonom. Naime, ostavkom Tegeltija, mandat prestaje i njegovim zamjenicima.

Kopirati
Drag cursor here to close