'Svjetlo'

Mirna šetnja protiv povorke ponosa u Sarajevu

''S obzirom na to da je nedavno izdato javno priopćenje organizatora najavljene parade LGBT populacije u kojem je, između ostalog, navedeno 'Građani Sarajeva nas podržavaju', ovim putem obavještavamo organizatore da ih ne podržavamo''
Vijesti / Flash | 29. 08. 2019. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana 'Svjetlo' priopćilo je da ne podržava najavljenu paradu LGBT populacije te da će 'taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom.' 

''S obzirom na to da je nedavno izdato javno priopćenje organizatora najavljene parade LGBT populacije u kojem je, između ostalog, navedeno 'Građani Sarajeva nas podržavaju', ovim putem obavještavamo organizatore najavljene parade LGBT populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom. Pozivamo sva udruženja i sve građane da nam se pridruže na toj šetnji, istoga dana kad je najavljena i parada'',  ističe se. 

Iz Udruženja 'Svjetlo' navode da 'obitelj obuhvaća emocionalni sistem od najmanje tri generacije živih srodnika povezanih krvnim, zakonskim i historijskim vezama'. 

''U obitelj se ulazi rođenjem, a izlazi smrću. U nekim obiteljima čak ni tad, jer učešće u psihodinamici obiteljskog života nastavlja se i poslije smrti nekih članova. Zato se kaže da je obitelj članstvo, bez izbora i izlaza. Obitelj ima strukturu, hijerarhijsku organiziranost, uloge i podsisteme - roditeljski subsistem i podsistem siblinga (djece). Značaj obitelji ogleda se u njenoj nezamjenjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti osigurati  potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka obitelj'', navodi se u priopćenju UG 'Svjetlo'.

Kopirati
Drag cursor here to close