Zločini u Mostaru

Svjedok Savinovićeve obrane nije čuo za zločin nad obitelji Kajtaz

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 22:22 S.S.
Kopirati

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, svjedok Obrane Saše Savinovića kazao je da nije u ratu čuo za zločin nad obitelji Kajtaz, te da optuženi nije privođen u ratu.

Marijo Zubac, nekadašnji pripadnik Antiterorističke grupe Kažnjenička bojna 'Benko Penavić' Hrvatskog vijeća obrane (HVO), ispričao je kako nije čuo da je optuženi Saša Savinović pritvaran, a da bi za to čuo, jer je najviše vremena provodio u bazi.

"Da si negdje, sinko moj, privođen, znao bih ja", kazao je Zubac, dodavši da nije u ratu čuo za zločin počinjen nad obitelji Kajtaz. Savinović je optužen da je od svibnja do kraja 1993. godine, kao pripadnik Antiterorističke grupe Kažnjenička bojna 'Benko Penavić' HVO-a, sudjelovao u ubojstvima i prisilnom preseljenju civilnog bošnjačkog stanovništva na području Mostara.

Zubac je ispričao da mu je Savinović spasio život u ratu. "Na njegovu žalost, na našu radost. Sam sebe je ranio, da nije bilo toga izginuli bismo svi", rekao je svjedok, pojasnivši da su, ukazivajući pomoć Savinoviću, vojnici ostali živi i nisu išli na poziciju sa koje je djelovao 'pat'.

Zubac je ispričao da su vojnici u jedinicu 'Benko Penavić' prešli krajem svibnja 1993. godine jer u Četvrtoj bojnoj nisu imali plaću. Naglasio je da je bio sa optuženim u toj jedinici. Naveo je da je Savinovića svakodnevno viđao u ljeto 1993. godine, te da se normalno ponašao i da kod njega nije primijetio devijantno ponašanje, navodi BIRN.

"Svi smo ga zvali Lujka. Znali smo da je Saša Savinović, ali tako smo ga zvali", kazao je on.
Odgovarajući na pitanje Optužbe da li su u Antiterorističkoj grupi bili 'nabrijaniji momci', svjedok je rekao da nisu najnabrijaniji, već da su takvi bili na Bulevaru, crti razgraničenja, gdje je najgadnije bilo. Nastavak suđenja bit će naknadno zakazan.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.