All good

Svi pripadnici OSBiH u mirovnim misijama dobrog su zdravstvenog stanja

Svi pripadnici OSBiH, angažirani u tim misijama, su dobrog zdravstvenog stanja, potvrđeno je Feni u Ministarstvu obrane BiH (MOBiH).
Vijesti / Flash | 10. 04. 2020. u 10:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info

Pandemija virusa COVID-19, zasada, ne utječe na rotaciju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u misijama potpore miru.

Svi pripadnici OSBiH, angažirani u tim misijama, su dobrog zdravstvenog stanja, potvrđeno je Feni u Ministarstvu obrane BiH (MOBiH).

Na upit o tome u kojoj mjeri aktuelna situacija, uzrokovana pandemijom korona virusa, utječe na sudjelovanje pripadnika OSBiH u misijama potpore miru, iz Ministarstva obrane BiH rečeno je - kako ovo ministarstvo prati razvoj situacije u zoni izvođenja misija, kao i da je u stalnoj komunikaciji s nadležnim strukturama UN-a, NATO-a i EU, pod čijim okriljem pripadnici OSBiH provode misije, te da prati i odluke koje se u skladu s time donose.

''U misijama potpore miru trenutno su angažirana 74 pripadnika OSBiH. U operaciji potpore miru 'Odlučna potpora' u Islamskoj Republici Afganistan sada je ukupno 66 pripadnika OSBiH. U Misiji Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) sudjeluju tri promatrača OSBiH, dok u Misiji Ujedinjenih naroda u Maliju (MINUSMA) sudjeluju dva stožerna časnika OSBiH, a u Misiji Europske unije u Srednjoafričkoj Republici (EUTM RCA) tri pripadnika OSBiH'' podsjećaju iz Ministarstva obrane BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close