Veleposlanstvo BiH u Teheranu

Svi državljani BiH u Iranu su dobro

Prema službenim podacima Veleposlanstva, trenutno, u Islamskoj Republici Iran nalazi se ukupno 19 državljana Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višednevnih masovnih prosvjeda u Teheranu je mirno, a građani obavljaju svoje redovne aktivnosti. Škole, fakulteti, javne i privatne ustanove, gradski prijevoz i drugo, rade u punom kapacitetu, priopćeno je iz Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran.

Navode da je Veleposlanstvo u stalnom kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova BiH, ali i s bh. građanima koji privremeno borave u toj zemlji.

Svi oni, kao što je i ranije izvještavano, su dobro i uredno odrađuju svoje planirane obaveze po osnovu rada, školovanja ili znanstveno-istraživačkog boravka.

Prema službenim podacima Veleposlanstva, trenutno, u Islamskoj Republici Iran nalazi se ukupno 19 državljana Bosne i Hercegovine.

Protekli tjedan u Iranu je bio u znaku žalosti zbog pogibije generala Kasima Sulejmanija, ali je žalost dodatno produbila pogibija više od 50 građana u stampedu u Kermanu tijekom masovnog okupljanja kao i pada ukrajinskog zrakoplova nakon polijetanja s Međunarodne zračne luke Imam Khomeini u Teheranu.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine, nastavlja obavljati planirane aktivnosti iz djelokruga svoje misije i u okviru diplomatskog zbora, veleposlanika ostalih država akreditiranih u Islamskoj Republici Iran. Ono što u ovakvim situacijama ulijeva pozitivan optimizam je nazočnost kompletnog diplomatskog zbora koji također, nastavljaju svoje redovne aktivnosti, navodi se u priopćenju Veleposlanstva BiH u Teheranu.

Kopirati
Drag cursor here to close