''Odmah imenovati novi stožer''

Svi članovi Kriznog stožera KS zatražili razrješenje

Aktualni Krizni stožer smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja
Vijesti / Flash | 04. 11. 2020. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Kantona Sarajevo uputio je pismo Vladi KS i ministarstvu zdravstva, u kojem traži da hitno bude razriješen te da se odmah imenuje novi stožer, potvrdila je za N1 Aida Pilav, predsjednica stožera.

"Uvažavajući činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 3.10.2020. godine zaključkom obvezala Vladu Kantona Sarajevo da formira novi sastav Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, koji treba da bude imenovan isključivo od sedam članova i to obavezno od jednog epidemiologa koji će biti na čelu stožera, infektologa, genetičara i pulmologa, te ostala tri člana, molimo vas da odmah pristupite razrješenju aktuelnog sastava Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i imenovanju novog sastava u skladu sa zaključkom Skupštine Kantona Sarajevo.

U skladu sa tim, uvažavajući aktualnu situaciju i činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo nedvojbeno naložila eksplicitno Vladi Kantona Sarajevo sastav Kriznog stožera, kao i broj članova, aktualni Krizni stožer smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja kako bi zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo funkcionirao nesmetano u trenutnoj epidemiološkoj situaciji", stoji u pismu.

Pismo su potpisali prof. dr. sc. med. Aida Pilav, predsjednica, doc. dr. sc. med. Rusmir Baljić, član, prim. dr. Amra Junuzović-Kaljić, članica, dr. Anisa Bajramović, članica, mr. sc. med. dr. Adem Zalihić, član, Azra Đozo, dipl. žurnalista, članica, dr. Kemal Beganović, DVM, član, Izet Smajić, dipl.sanit. ing., član, Alen Katović, dipl. pravnik, član, Jasmin Terović, prof. sigurnosti, član, prim. dr. Muhamed Ahmić i mr. sc. Džafer Hrvat, magistar sigurnosti, član.

Kopirati
Drag cursor here to close