Mjera

SKB Mostar do daljnjeg zabranila posjete

SKB Mostar navodi da se neophodni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi obavljaju po procjeni specijalista.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2020. u 10:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar do daljnjeg su zabranjene sve posjete, obustavljeni su svi redoviti specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi kao i hladni operacijski program.

To je jedna od mjera koju je SKB Mostar donio zbog aktualne situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), a postupajući u skladu s naredbama Kriznog stožera ministarstva zdravstva Federacije BiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

SKB Mostar navodi da se neophodni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi obavljaju po procjeni specijalista, a sukladno Odluci Kriznog stožera SKB Mostar za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom o urgentnim stanjima za koje je neophodan prijam i specijalistička intervencija.

Napominju kako će zakazani specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi biti otkazani telefonski uz procjenu zdravstvenog stanja pacijenta.

Iz SKB-a Mostar kažu kako su izvijestili i upoznali sve domove zdravlja HNŽ-a, ZHŽ-a te Županijsku bolnicu "dr. fra Mihovil Sučić" Livno u HBŽ-u o popisu dijagnoza koje predstavljaju hitna stanja kako bi se olakšao rad liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, priopćio je u četvrtak Ured za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close