SIPA

Švedski policijski časnik za vezu dolazi u BIH

Na taj način bit će dodatno unaprijeđena suradnja u sprječavanju i borbi protiv najsloženijih vidova kriminala između nadležnih tijela Švedske i BiH.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2017. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva tajnica Veleposlanstva Švedske u BiH Anna-Karin Hermansson i predstavnik Policije Švedske Christer Brännerud posjetili su u četvrtak Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Prva tajnica upoznala je direktora SIPA-e da je Švedska donijela odluku o imenovanju časnika za vezu Švedske Policije za BiH, koji bi trebao započeti svoju misiju pri Veleposlanstvu Švedske u BiH početkom 2018. godine, što će doprinijeti efikasnijoj razmjeni informacija.

Na taj način bit će dodatno unaprijeđena suradnja u sprječavanju i borbi protiv najsloženijih vidova kriminala između nadležnih tijela Švedske i BiH. Direktor SIPA-e pozdravio je ovu odluku i istaknuo da će SIPA, kao i do sada, biti na raspolaganju za svaki vid suradnje.

Razgovarano je o svim aspektima rada SIPA-e, aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, s posebnim naglasnkom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje i svih vidova organiziranog kriminala.

Dogovoreni su konkretni modaliteti i pravci buduće suradnje. Obostrano je istaknuto da je dosadašnja suradnja bila izuzetno uspješna, ali da će u sljedećem razdoblju biti dodatno unaprijeđena, čemu će posebno doprinijeti imenovanje časnika za vezu Švedske Policije za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close