0,2 promila

Švedska ministrica bh. korijena podnijela ostavku zbog vožnje u pijanom stanju

Vijesti / Flash | 13. 08. 2016. u 09:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska ministrica bosansko-hercegovačkog porijekla Aida Hadžialić podnijela je ostavku nakon što je policija zaustavila za volanom i izmjerila joj 0,2 promila alkohola u krvi.

"Ja znam da su mnogi razočarani u mene, i ja sama sam ljuta na sebe, a prije svega se jako kajem", rekla je Hadžialić na konferenciji za novinare održanoj jutros u Rosenbadu.

Prema navodima švedskih medija, ministricu je policija zaustavila prekjučer u večernjim satima, a Hadžialić je rekla da je napravila najveću grešku u svom životu.

Pojasnila je da je popila samo dvije čaše vina vjerujući da će alkohol nestati iz njenog organizma prije nego sjedne za volan.

Hadžialić je izazvala veliku pažnju medija kao najmlađa ministrica u Švedskoj vladi kada je 2014. godine došla na tu poziciju u ministarstvu obrazovanja.

Podsjetimo, Hadžialić je početkom ožujka posjetila Bosnu i Hercegovinu, gdje se sastala sa mnogobrojnim političarima, a razlog njenog posjeta bilo je proširenje suradnje dviju zemalja, posebno u području ekonomije.

''Švedska daje punu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji (EU)'', poručila je tada Hadžialić.

Kopirati
Drag cursor here to close