Prikazali stanje i vozni park

Svečani defile sarajevskih vatrogasaca povodom mjeseca zaštite od požara

''Htjeli smo da prikažemo pravo stanje, s kakvim voznim parkom raspolažemo u KUCZ-u'', kazao je.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2018. u 12:22 Fena
Svečani defile vatrogasaca

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo održali su danas svečani defile vatrogasnih vozila glavnim ulicama grada Sarajeva, u povodu obilježavanja mjeseca listopada - mjeseca zaštite od požara.

''Ovo je defile s kojim obilježavamo listopad - mjesec zaštite od požara, jer je listopad, pored svibnja, drugi mjesec zaštite od požara u tijeku godine. Ovim defileom obilježavamo ne samo zaštitu od požara, nego i 135 godina od osnivanja i postojanja Profesionalne vatrogasne jedinice KS'', kazao je Feni zapovjednik PVP KS Omer Šetić.

Dodao je da je PVP KS koja djeluje u sastavu KUCZ KS od 1. veljače 2013. godine do danas, formirana 1883. godine i kao takva jedna je od najstarijih ne samo u državi BiH nego i regiji.

''U defileu sudjeluje 30 vozila svih vrsta, od komandnih, autocisterni, tehničkih vozila, vozila za tehničke intervencije, specijaliziranih vozila za rad na visini, automatskih ljestvi i voznih platformi'', napomenuo je Šetić.

Naglasio je da je 30 vozila samo dio kapaciteta KUCZ-a, jer je toliko voznih jedinica ostavljeno u bazi da u slučaju intervencije vatrogasci koji su danas na dežurni mogu blagovremeno intervenirati.

Šetić je istaknuo da PVP KS ima vozila koja su različitih starosnih doba, od vozila koja su nabavljena 80-tih godina do najmodernijih vozila koja su kupljena ove godine.

''Htjeli smo da prikažemo pravo stanje, s kakvim voznim parkom raspolažemo u KUCZ-u'', kazao je.

Ističe da su na vozačima-vatrogascima koji se nalaze u vozilima u defileu, najmodernija intervencijska uniforma, odnosno zaštitna vatrogasna uniforma koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Šetić je navodi da su zadovoljni opremom, ali da PVP po važećoj sistematizaciji nedostaje oko 90 ljudi - operativaca, vatrogasca. Dodao je da KUCZ KS trenutno broji 219 ljudi, a od tog broja 170 su operativci - vatrogasci, koji rade u smjenama.

Tijekom defilea vatrogasci su odali počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Svečani defile kretao se glavnim ulicama od Nedžarića do Baščaršije i nazad i to ulicama: Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaj od Bosne, Hiseta, Obala Kulina bana,Telali, Mula Musatfe Bašeskije, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Džemala Bijedića.

Kopirati
Drag cursor here to close