Iz Belgije

Sve više migranata želi otputovati u Englesku

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 20:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više migranata pokušava se ukrcati u belgijskoj luci Zeebrugge i otputovati u Englesku, navele su u srijedu lokalne vlasti koje su uhitile 62 osobe u utorak i utvrdile postojanje improvizirnog naselja, poput onog u Calaisu.

U utorak je tijekom nekoliko sati uhićeno 62 migranata i oni su predani Službi za strance pri ministarstvu unutrašnjih poslova, precizirali su u priopćenju tužiteljstvo pokrajine Zapadna Flandrija i policija.

Ti migranti su uglavnom iz Irana, ali ima i nekoliko Afganistanaca i Alžiraca, prema istom izvoru.

Luka Zeebrugge se nalazi oko 130 km od Calaisa, gdje se nalazi 4500 migranata koji žele u Veliku Britaniju i tamo žive u naselju baraka, nazvanom džungla, piše Hina.

Do sada su belgijske vlasti tvrdile da je ta pojava poštedjela belgijsku obalu, ali policija je u priopćenju navela da tjednima primjećuje sve brojniju nazočnost migranata u prolazu oko luke Zeebrugge, kao i šatore, vreće za spavanje, pokrivače što upućuje da se ljudi naokolo skrivaju.

Zeebrugge je teretna luka i veliki plinski terminal i već godinama nije putnička luka, za razliku od Calaisa, od kuda plove trajekti kao i vlak Eurostar koji ispod kanala La Manche vozi do Londona.

Kopirati
Drag cursor here to close