Kakav si?

Sve više kaznenih djela u stanju neuračunljivosti

Tijekom prošle godine izrečeno je 125 mjera sigurnosti, što je više za 31 posto nego 2017. godine kada su izrečene mjere za 96 osoba
Vijesti / Flash | 13. 05. 2019. u 09:47 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH sve je više građana koji su počinili kazneno djelo u stanju neuračunljivosti, a tijekom prošle godine izrečeno je 125 mjera sigurnosti, što je više za 31 posto nego 2017. godine kada su izrečene mjere za 96 osoba, potvrđeno je u Ministarstvu pravde BiH.

Jedina ustanova u BiH u koju se smještaju počinitelji kaznenih djela u stanju neuračunljivosti je Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac, prenosi "Dnevni avaz". 

Oduku o smještaju u ovu ustanovu može donijeti bilo koji sud u BiH, i to na razdoblje do godinu. 

Na području Republike Srpske lani je izvršeno devet mjera obaveznog liječenja od ovisnosti i 85 psihijatrijskog liječenja, od kojih je 50 osoba smješteno na Sokolac. 

Sud BiH izrekao je prošle godine na području Federacije BiH šest mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i 13 obaveznog liječenja od ovisnosti. 

Evidentirano je 12 osoba koje su, nakon što su počinile kazneno djelo u stanju neuračunljivosti, smještene u Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac. 

U Brčkom su izrečene tri mjere sigurnosti, od kojih dvije obaveznog psihijatrijskog liječenja i jedna obaveznog liječenja od ovisnosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close