Požari

Sve strukture civilne zaštite su na terenu

Vijesti / Flash | 27. 08. 2017. u 10:00 D.L.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na području Federacije Bosne i Hercegovine i dalje je aktivno nekoliko požara, ali ih držimo pod kontrolom'', izjavio je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Kako je rekao, požar u Nišićkoj visoravni, koji je nastao tako što se automobil zapalilo te se požar proširio prema niskom raslinju i šumi, brzim intervencijama 4-5 vatrogasnih jedinica s područja Sarajeva, Vogošće, Ilijaša i Olova požar stavljen je pod kontrolu.

-''Osim toga, jutros smo s helikopterom Oružanih snaga BiH djelovali na podrčju Rujišta i uradili dobar posao, ali svakako ćemo i dalje pratiti stanje'', kazao je Solak.

U nedjelju poslijepodne, dodao je, ukoliko budu mogli, pokušat će djelovati uz pomoć helikoptera u Gornjoj Drežnici, gdje je aktivan požar koji je na vrlo nepristupačnom terenu, ili će pokušati djelovati na području Drvara.

''U svakom slučaju, i dalje ćemo pratiti situaciju tijekom cijelog dana, jer može doći do vjetra koji na požarištima koji mijenja smjer i otežava gašenje'', rekao je direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Naglasio je da su sve strukture civilne zaštite na terenu te da se već mjesec i pol dana konstantno bore s požarima, ali da, na svu sreću, nema ozlijeđenog stanovništva niti izgorjelih kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close