Zvizdić

'Sve priče o migrantima su predizborni spinovi'

Zvizdić tvrdi kako je 12.000 migranata ušlo u BiH od početka godine, a da ih je sada na teritoriju države nešto više od 3.000, te dodao da se radi na adaptaciji objekata gdje će oni biti smješteni
Vijesti / Flash | 07. 09. 2018. u 12:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Yusuf i Yahya

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je da će putanja kojom Iranci ulaze u BiH morati biti prekinuta, jer državljani Irana dolaze u Srbiju kao turisti, a onda prelaze u BiH kao migranti bez dokumenata zbog bezviznog režima između Srbije i Irana. 

''To je problem s kojim smo upoznali komesara Europske unije za proširenje i politiku susjedstva Johannesa Hahna i institucije Srbije. Srbija je ukinula vize, napravila bezvizni režim sa Iranom. Imaju tri leta tijekom tjedna, s tendencijom da se to poveća na pet '', pojasnio je Zvizdić, gostujući na televiziji N1. 

Napomenuo je da je smanjen broj migranata u proteklih mjesec dana, kazavši i da Operativni stožer za pitanja migracija u Bosni i Hercegovini dobro upravlja time. 

Iznio je podatak da je 12.000 migranata ušlo u BiH od početka godine, a da ih je sada na teritoriju države nešto više od 3.000, te dodao da se radi na adaptaciji objekata gdje će oni biti smješteni, nazivajući sve priče o migrantima predizbornim spinovima.


Kopirati
Drag cursor here to close