Zveckanje

Sve glasnije se priča o ratu na Balkanu

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 10:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov izjavio je danas kako se napetost na Balkanu drastično povećava, istaknuvši kako se nada da svi shvaćaju da ne se ne smije dopustiti izbijanje oružanog sukoba.

Lavrov je, također, kazao kako snage kosovskih Albanaca ne trebaju biti prisutne u oblastima na sjeveru Kosova, koje su naseljene Srbima.

"Europska unija dužna je smiriti situaciju i omogućiti primjenu sporazuma koji su postignuti između Beograda i Prištine", rekao je Lavrov na redovitoj godišnjoj konfekciji za novinare u Moskvi, prenosi Tanjug.

Podsjećamo, nedavno su ruski mediji pisali kako bi najave Milorada Dodika o ujedinjenju svih Srba moglo dovesti do novog rata u regiji i jačanja konfrontacije Rusije i Zapada.

A rat se spominje i u BiH, pa je nekadašnji general Armije BiH Atif Dudaković rekao kako su Bošnjaci ''olako napustili služenje vojnog roka'' i poručio da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi da kupi ’alfa uniformu‘, čizme, vreću za spavanje i ranac.

Ratna zvona u BiH pojačavaju i izjave kako lider SDA planira rat na proljeće te lidera SDS-a Vukote Govedarice da se BiH ne može raspasti bez rata dok u regiji najglasnije zvecka predsjednik Srbije koji je poručio kako bi u rat i on i njegova djeca.

Kopirati
Drag cursor here to close