Vlada RS

Svako peto službeno vozilo koristi se u neslužbene svrhe

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 12:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službena vozila Vlade RS-a ne upotrebljavaju se na ekonomičan i učinkovit način, utvrdila je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a.

''Upotrebu službenih vozila u promatranom periodu karakterizira značajan broj pređenih kilometara u neslužbene svrhe, korištenje službenih vozila za prijevoz na posao i s posla, značajno učešće loko vožnje koja se ne može objasniti potrebama posla, uz izraženu varijabilnost ovih pojava između institucija'', navodi se u nalazu revizije.

Utvrđeno je i da svako peto službeno vozilo nije korišteno u mjeri koja opravdava njegovo postojanje, odnosno da se povjereni poslovi i radni zadaci mogu obavljati s voznim parkom koji bi za najmanje 20 posto mogao biti manji.

Nalazi revizije pokazuju da postoji znatan prostor za smanjenje troškova upotrebe službenih vozila, kao i za smanjenje broja službenih vozila u institucijama entitetske vlade i njihovo efikasnije korištenje.

Identificirani su brojni nedostaci u normativnom uređenju ove oblasti, procedurama, upotrebi, izvještavanju i nadzoru nad upotrebom službenih vozila.

Sve navedeno je uzrokovalo povećane troškove upotrebe službenih vozila koji su se mogli izbjeći i na taj način uštediti javni novac, navodi se u reviziji učinaka "Ekonomičnost i efikasnost upotrebe službenih vozila Vlade RS-a".

Kopirati
Drag cursor here to close