sagledati stanje

Svaki građanin mora imati prava koja mu pripadaju, ali i poštovati zakone u BiH

Vijesti / Flash | 22. 12. 2015. u 16:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH (IZuBiH) Husein-ef. Kavazović ukazao je danas da svi "trebamo sagledati stanje bh. stanovništva, bez obzira na vjeru i naciju, u smislu ostvarivanja prava svakog građanina pojedinačno".

Naglasio je da svaki čovjek mora imati prava koja mu pripadaju.

''Imamo jedan život i taj život ne može biti podjeljen na etničke osnove, jer svako od nas je individua, samo ima svoje ime i prezime, svoj život. Kolektivitet je nešto što mi ne biramo, što je nametnuto, ali imamo invidualan život i tom životu se trebamo okrenuti'', ukazao je ef.Kavazović.

On je novinarima u Banja Luci rekao da svi građani moraju poštovati zakone BiH.

''Zakone moraju poštovati svi, i oni koji bi aktom sile i nasilja provodili neke svoje hirove u ovoj zemlji'', rekao je reis Kavazović kometirajući jutrošnju akciju u Sarajevu usmjerenu protiv osoba koje se dovode u vezu s terorizam.

Govoreći o problemu vraćanja vakaufske imovine, Kavazović je rekao da je to državno pitanje koje će BiH morati jednog dana riješiti na putu k EU.

''Ukoliko BiH želi pristup EU ona će morati riješiti pitanje nepravedeno oduzete imovine, bez obzira radi li se o imovini vjerskih zajednica ili privatnih osoba, jer je to civilizacijska norma. Nadamo da će se i to pitanje u skorije vrijeme rješavati'', naglasio je Kavazović.

Kopirati
Drag cursor here to close