Državni tužitelj

Suspendiran Goran Salihović

Vijesti / Flash | 28. 09. 2016. u 09:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinsko povjerenstvo suspendiralo je glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića. Osumnjičen je da je mjesecima pokušavao zataškati slučajeve koji su u direktnoj vezi s čelnim ljudima Republike Srpske, objavio je Žurnal.

Glavni državni tužitelj suspendiran je do okončanja disciplinskog postupka, saznaje Žurnal iz više izvora u bh pravosuđu.

Prvostupanjsko Disciplinsko povjerenstvo donijelo je odluku u utorak popodne, nakon što su članovi povjerenstva izvršili uvid u sve dokaze koje je Ured disciplinskog tužitelja dostavio VSTV-u.

Salihović na ovu odluku ima pravo žalbe, ali njegova žalba ne odlaže izvršenje.

Povjerenstvo je, kako saznaje Žurnal, zaključilo da se, "disciplinska odgovornost Gorana Salihovića ne može na pravi način utvrditi, a da se on privremeno ne udalji od vršenja dužnosti tijekom postupka''.

Glavni državni tužitelj je, podsjeća Žurnal, posljednjih dana intenzivno istupao u medijima, tvrdeći da je disciplinska tužba protiv njega podnesena nakon što je uputio poziv za ispitivanje predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku u takozvanom slučaju ''referendum''.

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH je na izivanrednoj, telefonskoj sjednici, donijelo odluku da će dužnost glavnog tužitelja obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti Salihovića da obavlja tu dužnost.

Tadić će zamjenjivati Salihovića do okončanja disciplinskog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close