Odluka suda

Suljagić Šušnjaru za čast 3.000 KM

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 15:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Suljagić, direktor Političkog savjeta Građanskog saveza, dužan je Ivanu Šušnjaru, vlasniku portala Poskok.info i nesuđenom konzulu BiH u Chicagu, isplatiti 3.000 KM.

Odluka je to Općinskog suda u Širokom Brijegu, koji je presudio u korist Šušnjara zbog, kako se navodi, povrede časti, ličnosti i ugleda, prenosi Dnevnik.ba.

Podsjećanja radi, Šušnjar je u ljeto 2016. godine predložen za konzula BiH u Chicagu, što je izazvalo žestoke reakcije dijela javnosti zbog Šušnjarevih stavova koje je ranije iznosio u javnosti.

Među kritičarima te inicijative se naročito isticao upravo Suljagić, koji je na svom Twitter profilu Šušnjara nazivao "ustašom" i "rasističkim smećem". Između ostalog, Suljagić je napisao kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu "ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945. godine".

Šušnjar ga je tužio na Općinskom sudu u Širokom Brijegu za klevetu, na što je Suljagić odgovorio protutužbom. Sud je nepravomoćno presudio da Suljagić Šušnjaru treba isplatiti 3.000 KM, a u potpunosti je odbačena protutužba.

Kopirati
Drag cursor here to close