Ratovanje u Siriji

Suđenje Ališiću: Zaštićeni svjedok nije mogao biti priveden

Naknadno će biti dostavljena službena zabilješka o razlozima nemogućnosti privođenja.
Vijesti / Flash | 13. 10. 2020. u 17:34 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju Emiru Ališiću zbog ratovnja u Siriji, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je uložilo materijalnu dokumentaciju o o službenim radnjama Državne agencije za istragu i zaštitu i ekspertske nalaze.

U nastavku suđenja bilo je planirano da bude saslušan zaštićeni svjedok S-2, ali kako je rekla sudija Biljana Ćuković, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “nisu ga mogle privesti”.

Dodala je da će naknadno biti dostavljena službena zabilješka o razlozima nemogućnosti privođenja.

Na prošlom ročištu je odgođeno saslušanje četiri svjedokinje, povratnice iz Sirije, jer su, kako je rečeno, u lošem psihičkom stanju.

Tužiteljica Biljana Golijanin na današnjem ročištu kazala da je izdana naredba za vještačenje njihove sposobnosti da svjedoče u ovom predmetu.

Golijanin je u spis uložila 26 materijalnih dokaza, uglavnom zapisnika o službenim radnjama koje je preduzimala SIPA, te nekoliko ekspertskih nalaza.

Ališiću je optužen za pridruživanje stranim vojnim formacijama. Na teret mu je stavljeno da je u prosincu 2013. otišao u Siriju, gdje se borio u jedinicama na strani takozvanog ISIL-a, koga je UN svrstao u terorističke organizacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close