Obnovljeni postupak

Suđenje Naseru Oriću: Odbijen prijedlog Tužiteljstva da se ponovo izvedu svi dokazi

Tužitelj Miroslav Janjić predložio je da ponovo budu saslušani svi svjedoci Tužiteljstva i uvedeni materijalni dokazi, čemu su se obrane usprotivile zbog prava optuženih na pravičnost postupka u smislu ekonomičnosti i efikasnosti kaznenog postupka.
Vijesti / Flash | 03. 09. 2018. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Miroslav Janjić predložio je da ponovo budu saslušani svi svjedoci Tužiteljstva i uvedeni materijalni dokazi, čemu su se obrane usprotivile zbog prava optuženih na pravičnost postupka u smislu ekonomičnosti i efikasnosti kaznenog postupka.

Orićeva odvjetnica Lejla Čović rekla je novinarima da je to isto vijeće koje je odlučivalo po žalbi Tužiteljstva BiH i koje je ukinulo prvostupanjsku presudu prema Zakonu o kaznenom  postupku BiH.

Čović je navela da je naredno ročište zakazano za 17. rujan kada će ponovo biti saslušan jedan od svjedoka Tužiteljstva Radivoje Ostojić, te dodala da će na jednom od narednih ročišta biti saslušan još jedan od ranije saslušanih svjedoka Tužiteljstva BiH, zaštićeni svjedok "O1".

Ostali dokazi koje je Tužiteljstvo ranije provelo neće biti ponovo izvođeni pred Apelacijskim vijećem, već će samo biti prihvaćeni u spis onako kako su izvedeni tijekom prvostupanjskog postupka.

"Nakon toga će uslijediti postupak faze izvođenja dokaza obrane. Onda će obrana donijeti konačnu odluku kako će provoditi već izvedene dokaze ili eventualno nove dokaze", rekla je Čović.

Apelacijsko vijeće Suda BiH je 8. lipnja, zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, ukinulo prvostupanjskuoslobađajuću presudu Oriću i Muhiću i odredilo ponovno održavanje pretresa.
Kopirati
Drag cursor here to close