100 tisuća maraka

Sud BiH prihvatio jamstvo osumnjičenog za ratni zločin

Prihvaćeno jamstvo osumnjičenog za ratne zločine
Vijesti / Flash | 13. 04. 2018. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH prihvatio je jamstvo u iznosu od oko 100 tisuća maraka, te ukinuo mjeru pritvora Zdenku Grbavcu, osumnjičenom za zločin počinjen na području Konjica.

Početkom travnja ove godine Tužiteljstvo BiH je optužilo Grbavca zajedno sa Željkom Šimunovićem da su u svojstvu pripadnika konjičkog Hrvatskog vijeća obrane (HVO), sudjelovao širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Bradine, Konjica i okoline.

U centru mjesta Bradina, kako je navedeno u Tužiteljstvu, oni su naoružani automatskim oružjem iz kolone izdvojili trojicu zarobljenih civila srpske nacionalnosti.

''Zarobljene civile su potom odveli u pravcu pravoslavne crkve u Bradini, te je Grbavac u dvorištu jedne kuće pucajući iz vatrenog oružja osobno ubio trojicu muškaraca srpske nacionalnosti'', priopćeno je ranije iz Tužiteljstva BiH.

Šimunović se tereti da je, zajedno s drugim osobama, sudjelovao u mučenju i premlaćivanju jednog zatočenika srpske nacionalnosti.

Jamstvo koje je Sud prihvatio od Grbavca sastoji se u upisu hipoteke na nekretninu u korist države, a osumnjičenom su određene mjere zabrane putovanja i napuštanja boravišta.

Kopirati
Drag cursor here to close