Nezakonit ulazak u BiH

Policajcu pet mjeseci zatvora zbog 20 eura

Optuženi Rajo Kikić kriv je što je dana 16. ožujka, u svojstvu službene osobe – graničnog policajca Granične policije BiH vršeći poslove kontrole putnika i vozila, zahtijevao i primio dar.
Vijesti / Flash | 13. 07. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje kaznenopravne sankcije, izrekao je presudu optuženom Raji Kikiću koji je proglašen krivim što je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Sud je optuženog osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Na osnovu člana 56. KZ BiH optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje je proveo u pritvoru i to od 18. ožujka do 6. svibnja. Na osnovu člana 110. i 111. KZ BiH od optuženog Raje Kikića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela u iznosu od 20 eura.

Optuženi Rajo Kikić kriv je što je dana 16. ožujka, u svojstvu službene osobe – graničnog policajca Granične policije BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, vršeći poslove kontrole putnika i vozila, zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obvezi po odluci Vijeća ministara od 15. ožujka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH.

Video: Obitelj Grabo - Miran san

Osobama koja su dolazila iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa (Republika Austrija) dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20 eura, navedeno je u optužnici.

Kopirati
Drag cursor here to close