Nevjerica

Subotica: Uhićen zbog hrvatske zastave i Thompsona

Osim građana u medijima i na društvenim mrežama drugih reakcija, državnih tijela, institucija ili političkih stranaka, nije bilo.
Vijesti / Flash | 19. 04. 2020. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Subotici je uhićen i kazneno prijavljen 51-godišnjak zbog isticanja hrvatske zastave i glasnog „puštanja“ Thompsonovih pjesama, objavili su u nedjelju beogradski „Blic“ i subotički portali.

„I.M. se sumnjiči da je na terasi svog stana u Subotici istakao zastavu Republike Hrvatske i s razglasa puštao nacionalističke pjesme Marka Perkovića Thompsona, što je uznemirilo građane“, naveli su u subotičkoj policiji, prenosi „Blic“.

Ovaj list neslužbeno saznaje da se incident dogodio u subotičkom naselju „Prozivka“, i dodaje kako Subotičani na društvenim mrežama tvrde da je I. M. već poznat policiji po raznim incidentima.

Portal „subotica.com“ prenosi da su građani Subotice s „nevjericom dočekali informaciju da je njihov sugrađanin na svom balkonu, na pravoslavni Uskrs, izvjesio zastavu Hrvatske i puštao nacionalističke pjesme kontroverznog hrvatskog pjevača koji je poznat po veličanju ustaštva“.

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili, dodaje se u tekstu, da je riječ o „čistoj provokaciji, na taj mnogima sveti dan, te da je to klasičan primjer kako jedan glupi potez može porušiti mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina njeguju u Subotici, gdje je multietičnost najizraženija, a suživot za primjer“.

S obzirom da je u tijeku policijski sat vjerojatno je I. M. računao da će njegova provokacija dugo trajati, međutim brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i nesnošljivosti.

Zbog toga kaznenog djela njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz prijavu, biti priveden Višem javnom tužiteljstvu u Subotici, prenosi Hina.

Osim građana u medijima i na društvenim mrežama drugih reakcija, državnih tijela, institucija ili političkih stranaka, nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close