Beograd

Studenti prosvjedovali zbog najave da će se zatvoriti domovi

Tijekom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu lupali su u lonce.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2020. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti u Studentskom gradu u Beogradu okupili su se sinoć prosvjedujući zbog najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Oni su kasnije krenuli u prosvjednu šetnju, uzvikujući "Nećemo kući", piše N1.

Okupili su se kod kružnog toka nedaleko od zgrade općine Novi Beograd i najavili da ako se sutra do 18 sati ne donese odluka da studenti ostanu u domovima, oni će iz svih domova krenuti ka Vladi.

Predstavnica inicijative "Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada" uživo na Facebooku su prenosili okupljanje studenata, koji su poručili da neće napustiti svoje sobe.

Kazali su i da su spontano izašli ispred doma, a zatim i krenuli ka gradu, te da će danas predati svoje zahtjeve upravnicima.

Na Twitteru su objavljeni snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mjera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Tijekom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu lupali su u lonce.

Na mjesto gdje su se okupili studenti došla je i policija, dok su studenti puhali u pištaljke, lupali u lonce i vikali "UA".

Kopirati
Drag cursor here to close