Zajednička izjava

Stranci Mostarcima: Ponovite prvi krug glasovanja

Veleposlanstve SAD i Velike Britanije, OSCE, Delegacija EU i OHR-a pozvali Gradsko vijeće da proces glasovanja vrati na poziciju koja je u skladu sa Statutom Grada Mostara i da ponovi prvi krug glasovanja za gradonačelnika Mostara.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misije OSCE-a u BiH, Delegacije Europske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH, veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva, i Sjedinjenih Američkih Država te Ured visokog predstavnika uputile su danas zajedničku izjavu Gradskom vijeću Mostara.

''Novoizabrano Gradsko vijeće Grada Mostara je 5. veljače usvojilo odluku o izboru gradonačelnika Mostara javnim glasovanjem. Ova odluka je u suprotnosti s članom 36. Statuta Grada Mostara, u kojem se navodi da se izbori u Gradskom vijeću moraju obaviti tajnim glasanjem. Mi, dole potpisani, pozivamo Gradsko vijeće da proces glasovanja vrati na poziciju koja je u skladu sa Statutom Grada Mostara i da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara.

Zemlja koja teži članstvu u Europskoj uniji mora se pridržavati principa vladavine zakona. Pozivamo sve gradske vijećnike da pokažu odgovornost i da hitno izaberu gradonačelnika na narednoj sjednici uz puno poštivanje principa vladavine zakona i Statuta Grada Mostara'', navodi se u zajedničkoj izjavi Misije OSCE-a u BiH, Delegacije Europske unije i specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Ureda visokog predstavnika o Gradskom vijeću Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close