Neopravdani

Štrajka glađu jer su joj sina izbacili iz škole

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 19:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mara Vuković iz Brčkog štrajka glađu ispred Tehničke škole u ovom gradu, jer je njen sin zbog 47 neopravdanih sati isključen, kako ona tvrdi, na nezakonit način. Naime, razrednik Borislav Subašić je, objašnjava, odbio prihvatiti lječničko opravdanje trodnevnog odsustva.

''Tri dana je bio bolestan, a opravdanje je zakasnilo – kako je rekao Subašić. Razlog kašnjenja je, pokušavala sam da objasnim i ponudila dokaze za to, jer moj sin nije imao urednu zdravstvenu knjižicu, pa sam morala mijenjati taj dokument. Ipak, nije to uvažio rekavši mi da je on pred isključenjem'', objasnila je Vukovićeva.

Zanimljivo je da razrednik Subašić nije o problemu izvijestio obitelj, ali je u facebook prepisci s učenikom, u šta smo se uvjerili kroz kopije tog dijaloga, poručio da mu je opravdanje krivotvoreno. Pokušaji obitelji da se isključenje ne dogodi, nisu naišli na razumijevanje u školi, piše RTVBN.

''Moj sin kao i ostali bježi sa sati. Kazala sam razredniku da ne tražim opravdanje za to, već za ono što je liječnik potpisao, ali je bio drzak i nije htio ni da razgovara. I direktorica je postupila na isti način, pa smo se obratili inspekciji. Inspektorica je zapisnički konstatirala propust u odlučivanju, a po tom nalazu i našoj žalbi Odjeljenje za obrazovanje je naložilo obnovu disciplinskog postupka. Epilog je konačna odluka Školskog odbora – isključenje“, govori Mara Vuković i dodaje da obitelj neće odustati od borbe za pravo i pravdu, a protiv samovolje i bezakonja u brčanskom obrazovanju.

Iz škole se nisu oglasili o ovom slučaju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close