Općinski sud

Štrajk uposlenika Zenicatransa nezakonit

''Mi još ništa zvanično nismo dobili, ali ako je to točno, kao što smo i najavili, uložit ćemo žalbu. Imaju više instance''
Vijesti / Flash | 20. 01. 2020. u 17:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutkinja Općinskog suda Zenica Aida Pezer-Alić, nakon što zbog nedolaska odvjetnika Sindikata JKP Zenicatrans-prevoz putnika jutros nije moglo biti održano ročište na tom sudu, proglasila je nepravomoćnom presudom da je štrajk radnika tog poduzeća nezakonit.

Podsjetimo, Gradska uprava Zenica tužila je Samostalni Sindikat prometa i veza Bosne i Hercegovine, Sindikalna podružnica Zenicatrans, radi provođenja zabrane štrajka.

''Utvrđuje se da je štrajk koji je tuženi organizirao i koji provodi na lokaciji Autobusni kolodvor u Zenici nezakonit pa se zabranjuje njegovo daljnje provođenje'' - kazao je za Fenu glasnogovornik Općinskog suda Zenica Naiče Arnaut, koji je dodao kako je presudom nalaženo da tuženi, u roku od 15 dana, ima tužitelju namiriti i troškove postupka u iznosu od 1.440 KM.

U roku od 15 dana, po presudi, kaže glasnogovornik Arnaut, Autobusni kolodvor treba biti vraćen tužitelju, a 15 dana je i rok žalbe na ovu presudu Županijskom sudu Zenica.

Naime, radnici tog poduzeća, 31. kolovoza prošle godine blokirali su Autobusni kolodvor u tom gradu, a grupa radnika, od 7. do 11. siječnja, štrajkala je i glađu u holu te stanice. Štrajk glađu ponovo je počeo jučer u 15.00 sati.

''Mi još ništa zvanično nismo dobili, ali ako je to točno, kao što smo i najavili, uložit ćemo žalbu. Imaju više instance'' - kaže predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan, koji dodaje da radnici koji su u štrajku glađu neće prekinuti štrajk, a oni će i dalje u blokadi držati kolodvor.

Sarvan napominje kako oni i nisu bili u štrajku, nego da su, zbog nedostatka goriva i novca bili prisiljeni obustaviti rad, ali da svoj stav, zbog nedolaska njihovog odvjetnika, nisu mogli prezentirati na sudu.  

Kopirati
Drag cursor here to close