Godinama ignoriraju

Štrajk taksista u Tuzli: Obećali ste štandove u gradskoj zoni

Vijesti / Flash | 27. 06. 2017. u 19:53 A.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetak osoba koje kažu da su prijavljene za bavljenje taksiranjem u drugim općinama, štrajkuje ispred zgrade Gradske uprave u Tuzli, tražeći štandove u gradskoj zoni.

Kažu da su svi nastanjeni u Tuzli, ali da im gradska vlast, unatoč obećanjima, ne dopušta da svoju djelatnost obavljaju u gradu u kojem žive s obiteljima.

''Zahtjeve za dodjelu taksi štandova u Tuzli predavali smo nekoliko puta od 2003. do 2011. godine. Svaki put smo odbijeni. U veljači 2013. godine štrajkovali smo glađu i tada su nam osobno gradonačelnik Jasmin Imamović i njegov pomoćnik za komunalne poslove Kemal Kurević obećali rješavanje problema'', izjavio je za Fenu Damir Tufek, predstavnik grupe štrajkača.

Kaže da su od tada prošle četiri godine, a obećanje nije realizirano i oni i dalje svoju djelatnost obavljaju u drugim općinama, gdje za sve nema dovoljno posla.

''Nas su izigrali, a u međuvremenu podijelili su 38 taksi štandova, a mi nismo dobili nijedan. Prinuđeni smo štrajkati i ovdje ćemo ostati do ispunjenja naših zahtjeva'', navodi Tufek.

Tijekom dana niko iz Gradske uprave im se nije obratio s bilo kakvim objašnjenjem, a u popodnevnim satima jedino ih je obilazila policija prateći da se ne dogodi kakav incident.

Kopirati
Drag cursor here to close