Panika

Strah od napada u Munchenu: Evakuirane željezničke i autobusne postaje

Vijesti / Flash | 01. 01. 2016. u 00:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Munchenska policija izdala je upozorenje na mogući teroristički napad u gradu i građanima preporučila da izbjegavaju gužve i željezničke postaje.

Prema prvim informacijama evakuirane su dvije željezničke postaje, promet je obustavljen, a građanima je preporučeno da postupaju prema uputstvima policije.

Germany shut down two train stations in Munich about an hour before midnight on Thursday following a tip from the...

Posted by Reuters on Friday, 1 January 2016


Portal Russia today navodi da je policija dobila dojavu kako je moguće da grad bude meta napada, pa je zbog toga započela evakuaciju autobusnih postaja i savjetovala ljudima da ne izlaze iz kuća, a ukoliko su već napolju, da izbjegavaju masovna okupljanja, prenosi 'Dnevni avaz'.

Kako je priopćila munhenska policija, postoje ozbiljni dokazi da je riječ o terorističkoj prijetnji. Vlakovi ne mogu ući na glavnu željezničku postaju u Munchenu, koja je inače druga po gustoći prometa u Njemačkoj.

Zbog terorističkih prijetnji, nekoliko je velikih svjetskih gradova pod velikim mjerama sigurnosti. Tako je tradicionalna proslava Nove godine u Parizu ove godine skromnija i uz jake mjere sigurnosti.

Zbog terorističkih prijetnji vatromet je u otkazan i u Bruxellesu, prijestolnici Belgije i sjedišta Europske unije, a u ponedjeljak je objavljeno da će Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje nova godina, biti zatvoren zbog bojazni od potencijalnih napada.

Kopirati
Drag cursor here to close