GRAS

Stop vandalizmu: Prestanite uništavati vozila javnog gradskog prijevoza

Vandali uništavaju građansko, a građani mirno šute i ne dotiče ih se.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi foruma gradskiprevoz.org uptili su apel građanima Kantona Sarajevo da prestanu sa uništavanjem enterijera vozila GRAS-a.

"Članovi foruma gradskiprevoz.org najoštrije osuđuju uništavanje vozila javnog gradskog prijevoza u Sarajevu. Na meti vandala ovaj put našli su se autobusi koji su zbog nabavljanja autobusa na LPG povučeni sa komercijalnih linija i uključeni na linije redovnog linijskog prometa.

Jedan od primjera je i vozilo GRAS-a, koje je sa komercijalne linije povučeno, zahvaljujući posadi koja ga je održavala, enterijerom kao novo, a već nakon nekoliko dana prometovanja na linijama 28 i 33 spomenuto vozilo je doživjelo šaranje i cijepanje tapecirunga.

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da zbog vandalizma u vozilima JGP, nitko ne odgovara, a trebao bi prvenstveno jer ta vozila ne nabavlja ni jedna Vlada iz svog džepa, nego iz Proračuna kojeg pune građani.

Dakle, vandali uništavaju građansko, a građani mirno šute i ne dotiče ih se.

Svakodnevno svjedočimo da migranti doslovno uništavaju vozila GRAS-a, na način da provaljuju vrata, iako je na vidnim mjestima, posebno kod novonabavljenih autobusa istaknuto upozorenje na engleskom jeziku da vozilo ne može krenuti ukoliko se oštete vrata.

Da, naši parkovi i javni gradski prijevoz su naše ogledalo, ogledalo naše kulture, koje nam svima očito manjka.

Ovim putem apeliramo na sve građane da čuvaju vozila javnog gradskog prijevoza kupljena NAŠIM novcem, jer samo tako možemo da imamo siguran i udoban prijevoz", kaže se između ostalog u apelu građanima kantona Sarajeva članova foruma Gradskiprevoz.org.

Dodaju da će kao mladi ljudi u narednom periodu pokušati da stupe u kontakt sa ljudima u GRASu kako bi kao primjer drugima mladim ljudima očistili jedan autobus, a u znak zaustavljanja vandalizma u vozilima.

"Budimo odgovorni mladi ljudi" - zaključili su u svom apelu!

Kopirati
Drag cursor here to close