Provjera

Stoltenberg početkom idućeg mjeseca dolazi u BiH

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 13:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg početkom idućeg mjeseca dolazi u Bosnu i Hercegovinu, potvrdila je za N1 ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Ministrica kaže kako se radi o posjetu koji je ranije dogovaran, a s ciljem kako bi se prezentirali rezultati koje su bh. vlasti napravile u procesu pristupa naše zemlje NATO-u.

Podsjetimo, NATO bi ove godine trebao odlučivati o aktiviranju MAP-a, što je u studenom potvrdio i sam glavni tajnik Alijanse Stoltenberg tijekom razgovora sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u Bruxellesu.

Tada je naglasio da je NATO spreman aktivirati MAP, kada BiH završi sa procesom uknjižbe perspektivnih vojnih lokacija na državu BiH.

Inače, Predsjedništvo BiH je usvojilo dokument pod nazivom "Pregled odbrane", a koji tretira reformu u Oružanim snagama BiH.

Iako se pojavila informacija da Jens Stoltenberg u Sarajevo dolazi zbog posljednjih zbivanja oko angažmana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Banja Luci a povodom neustavnog Dana Republike Srpske, ministrica Pendeš za N1 to demantira.

"Radi se o posjeti koji je planiran i dogovoran prije nekoliko mjeseci, a čemu su mnogo doprinijeli naši predstavnici u Bruxellesu. Oni koji i ovaj posjet povezuju sa aktivnostima OS od 8. i 9. siječnja ponovno pokušavaju skrenuti pozornost te onemogućiti nastavak puta naše zemlje k NATO integracijama", kazala je ministrica Pendeš.

Kopirati
Drag cursor here to close