Istraga

Stolački trovači se kriju iza deratizacije

Vijesti / Flash | 12. 06. 2017. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolačka policija istražuje slučaj koji je uznemirio tamošnje stanovnike, kada je tijekom prva tri dana ovog mjeseca otrovano više pasa, medu kojima i vlasničkih. Za sada nepoznate osobe otrov kojim su usmrćene životinje ubacile su u salamu koju su razasule u stolački park, gdje se svaki dan igra na desetine djece, piše Dnevni avaz.

Zanimljivo je, navodi Avaz, da su ''trovači" vješto iskoristili deratizaciju koja se provodi u HNŽ te, u salamu ubacili furadan.

''Policijski službenici Policijske stanice Stolac u parku su pronašli komadiće salame i trenutno se vrše istražne radnje. Više informacija bit će poznato kasnije'', rekao je Avazu je glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Šef Veterinarske stanice Stolac dr. Željko Marić, potvrdio je da jedan vlasnički pas uginuo, praktično, pred vratima ambulante.

''Pas je dovezen u komatoznom stanju i, nažalost, ništa se nije moglo učiniti. Koji je otrov upotrijebljen, ne mogu reći bez toksikološke analize'', rekao je dr. Marić, istakavši da su psi uginuli u strašnim mukama.

Medu užasnutim građanima Stoca koji su svjedočili zastrašujućim prizorima bila je i Adna Mulać.

''Činjenica je da je među psima bilo dosta lutalica, ali oni nisu bili agresivni, već su se svaki dan igrali s djecom u parku. Ali, uz to što su stradali na najokrutniji način, strašnije je to što je otrov u salami bačen u park i samo pukom srećom nijedno dijete nije stradalo'', rekla je.

Predsjednik Udruženja EkoTUR Stolac Asim Pitić također je rekao kako su zgroženi okrutnošću, a pogotovo zbog činjenice da su ozbiljno bili ugroženi životi i zdravlje djece.

Prema neslužbenim informacijama, slična situacija dogodila se i lani, kada je otrov u obliku bijelih bombona ubačen u park, što je izazvalo trovanje pasa.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a dr. Eniz Čolaković potvrdio je kako njihove ekipe nisu uopće vršile deratizaciju u stolačkom parku.

''Imali smo sastanak sa svim ekipama koje rade deratizaciju na terenu. Potvrdili su nam da nikome nisu ustupali sredstva, odnosno otrov koji se koristi pri deratizaciji. Što se dogodilo, zaista ne znamo'', rekao je Čolaković Avazu.

Kopirati
Drag cursor here to close