Stoji i 'U' i '111'

Stolački Križevac na meti vandala: Ispisali na križu i oltaru ''Krivi ste'', 'UZP'...

Stolački župnik i dekan don Rajko Marković službeno je izvijestio ovaj Ordinarijat o još jednom neljudskom i protuvjerskom činu – oskvrnuću Križa i Oltara na Križevcu iznad grada Stoca.
Vijesti / Flash | 14. 01. 2018. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na križu i oltaru na Križevcu u  Stocu vandali su napisali ''Krivi ste'', 111, 'UZP', te su stavili i slovo 'U'. Slučaj je prijavljen policiji,  a stolački župnik je o ovom obavijestio i  biskupski ordinarijat.

Stolački župnik i dekan don Rajko Marković službeno je izvijestio ovaj Ordinarijat o još jednom neljudskom i protuvjerskom činu –  oskvrnuću Križa i Oltara na Križevcu iznad grada Stoca, navedeno je na stranici Md-tm.ba.

O tome je župniku dojavljeno na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja 2018.

 O svemu je upoznat i načelnik Općine Stjepan Bošković kao i Policijska postaja u Stocu.

Na mjesto obeščašćenja izišla su dva djelatnika Policijske postaje i o zatečenu stanju sastavili zapisnik.

Na pročelju Križa ispisano je masnom bojom slovo „U“ [Ustaše], a niz Križ tri jedinice „111“ [zbroj godina osuđenih haških uznika] dok je na bočnim stranama Križa ispisano „UZP“ [Udruženi Zločinački Pothvat] te na pročelju kamenog Oltara istom masnom bojom: „Krivi ste“.

''Koliko nam je poznato, sve se sada nalazi na Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije. Što će učiniti i kako će se stvari dalje odvijati, ne znamo. Ovo nije prvi put da se vandalski nasrće na postaje Križnoga puta i na sam Kristov Križ i u Stocu i na nekim drugim mjestima u Hercegovini, a o čemu se ovaj Ordinarijat već oglašavao i takve protuljudske i protuvjerske čine osuđivao. Poučeni dosadašnjim iskustvom, bojimo se da će, kao i do sada, sve ostati na „nepoznatom" počinitelju, na „maloljetnicima“, ili na „psihički poremećenima“ i nikada adekvatno procesuiranima i primjereno kažnjenima. Takav neodgovoran postupak ohrabruje kako one koji su to već činili tako i eventualno buduće zlikovce. Ne smatramo da na ovakva mjesta oskvrnuća trebaju izlaziti razni religiozni lideri te pozirati i paradirati pred fotografima. Ovakve antireligijske izljeve rješavaju moćna sudska tijela'', navodi Don Željko Majić,  generalni vikar.

Kopirati
Drag cursor here to close