Tanko

Što su obećali, a što ispunili

Vijesti / Flash | 31. 03. 2017. u 10:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Devet posto predizbornih obećanja vladajućih stranaka na federalnoj razini ima šansu da bude ispunjeno do kraja mandata, a stranaka koje čine Vijeće ministara BiH deset posto'', rekao je na pres-konferenciji glasnogovornik i urednik portala Istinomjer Dalio Sijah, predstavljajući podatke o ispunjenim predizbornim obećanjima vladajućih.

Gledajući pojedinačne oblasti djelovanja izvršne vlasti, najviše pozitivno ocijenjenih obećanja na državnoj razini je u vanjskoj politici (20 posto obećanja ili osam od 41). Najlošija je oblast pravne države, u kojoj nijedno od 19 obećanja nije u ovoj kategoriji.

Na entitetskoj razini, najveći postotak uspješno realiziranih obećanja je u oblasti socijalne politike, a najmanje u oblasti ekonomije.

''Sveukupno, iako je sam po sebi rezultat skroman, u drugoj godini mandata je učinjen određeni napredak u odnosu na prvu'', konstatira Istinomjer.

Na razini BiH, udio pozitivno ocijenjenih obećanja je porastao s tri posto na deset posto, dok je udio najlošije ocijenjenih obećanja porastao sa 79 posto na 80 posto.

''U Federaciji Bosne i Hercegovine, udio obećanja je u kategoriji velike vjerojatnoće za ispunjenost porastao s dva posto na devet posto, dok su obećanja sa slabom šansom za ispunjenje smanjena sa 81 posto na 72 posto'', kazali su između ostalog na pres konferenciji predstavnici Istinomjera.

Kopirati
Drag cursor here to close