Sreću i blagostanje

Što su nam političari poželjeli za Uskrs

Želim Vam da ove blagdanske dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju zajedno sa svojim prijateljima, rodbinom i sisjedima, uz međusobno razumijevanje, solidarnost i toleranciju.
Vijesti / Flash | 21. 04. 2019. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas kršćani proslavljaju najveći blagdan Uskrs, a ove kao i svih dosadašnjih godina, neizbježne su čestitke brojnih političara koji su nam poželjeli sreću i blagostanje.

Izetbegović

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, povodom Uskrsa, uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini. 

''Povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime, upućujem srdačne čestitke. 

Želim Vam da ove blagdanske dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju zajedno sa svojim prijateljima, rodbinom i sisjedima, uz međusobno razumijevanje, solidarnost i toleranciju ''- stoji u čestitci Izetbegovića. Krišto čestitala Uskrs

Krišto

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto uputila je čestitku povodom katoličkog blagdana Uskrsa.

''Pred nama je najveći kršćanski blagdan, blagdan Kristova uskrsnuća, simbol života, svjetla i obnove. Blagdan Uskrsa i pobjeda nad silama zla nadahnjuje nas novom snagom i vjerom u bolje sutra, a radost uskrsnog jutra naša srca ispunjava veseljem, mirom i toplinom obiteljskoga doma.

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs '', stoji u čestitci.

Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao Uskrs kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini.

''Vama osobno i katolicima u Bosni i Hercegovini, upućujem čestitke povodom velikog blagdana Uskrsa, uz najtoplije želje da ga proslavite u dobrom zdravlju, miru i blagostanju, skupa sa svojim obiteljima, te da uskršnju radost podijelite sa svojim prijateljima i susjedima. Uskrs je blagdan koji slavi pobjedu života nad smrću, božanskog dobra nad zlom i nadu u bolje sutra, a tradicija katolika u Bosni i Hercegovini predstavlja neizostavan dio multikulturalnog identiteta Bosne i Hercegovine.

Vrijeme blagdana je vrijeme kada jača duhovna snaga i opredijeljenost da gradimo zajedničku budućnost, na temelju najboljih vrijednosti naše tradicije - međusobnog poštovanja i uvažavanja'', stoji u čestitci.

 Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom predstojećeg Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Pulјiću, biskupima, svećenstvu i katolicima u BiH.

''Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, upućujem Vama i svim velikodostojnicima Rimokatoličke crkve i vjernicima najiskrenije čestitke, sa željom da Uskrs proslavite u miru, blagostanju i radosti, zajedno sa svojim najbližim.

Ovaj veliki blagdan ujedno je prilika za podsjećanje na fundamentalne kršćanske vrijednosti posvećene miru, ljubavi, razumijevanju i poštovanju među narodima i svim ljudima dobre volјe, u uzgradnji društva u kome živimo.

Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs'', stoji u čestitci.

Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je povodom Uskrsa čestitku kardinalu Vinku Puljiću, nadbiskupu Vrhbosanske biskupije, i svim katolicima u BiH i dijaspori.  

''Vama i svim katolicima u BiH i dijaspori, čestitam Uskrs. Ovaj najvažniji i najveći katolički blagdan uči nas praštanju, toleranciji i poštovanju. Uči nas da volimo drugog i drugačijeg, da se međusobno pomažemo uz duboko uvažavanje. U duhu iskrene brige za bližnjeg, uvijek pomozimo onima koji su nemoćni i kojima je pomoć neophodna. Neka ovaj blagdan u vaše domove donese blagostanje, ljubav i dobro zdravlje'', stoji u čestitci.

Herceg

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u povodu blagdana Uskrsa, uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Vjernicima katoličke vjeroispovijedi od srca čestitam Uskrs, najveći katolički blagdan! Neka nam  Uskrs i Kristovo uskrsnuće bude poticaj da neumorno promičemo općeljudske vrijednosti zajedništva, mira i razumijevanja!''

Inzko

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je povodom Uskrsa uputio čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini: 

''Želim Vam da praznik Kristovog uskrsnuća provedete uz obilje Božjeg blagoslova u radosti s vama najbližima. Poruka Uskrsa je poruka nade, pobjede novog života i boljeg sutra s Kristom. Želim da to bude putokaz svima, a posebno onima koji brinu za dobrobit građana. Neka vam je sretan i blagoslovljen Uskrs'', stoji u čestitci.

Zvizdić 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću i  katolicima u BiH i dijaspori, povodom katoličkog praznika Uskrsa. 

''Uime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, Vama  i svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom Uskrsa.

Želim vam da ovaj blagdan provedete u zdravlju i sreći  sa svojim obiteljima, prijateljima i komšijama. Različitost naših praznika i običaja je neprocjenjivo bogatstvo naše domovine i pozivam sve Bosance i Hercegovce da njegujemo povijesnu tradiciju suživota i solidarnosti u Bosni i Hercegovini i zajednički gradimo bolje i pravednije društvo.

Sretan vam Uskrs!“, stoji u čestitki.

Bešlić

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je u petak čestitku u povodu blagdana Uskrsa građanima katoličke vjeroispovijesti. 

''Svim sugrađanima katoličke vjeroispovijesti čestitam blagdan Uskrsa. Samo uz jaku vjeru, odricanje i žrtvu  možemo pokušati odgovoriti svim izazovima i kušnjama koji su pred svima nama, a kako bi smo izgradili istinski mir, iskrene odnose među ljudima i narodima. 

Zato, neka dani uskrsnih blagdana proteknu u miru i  radosti, a milost, nadu, žrtvu i spasenje koje nam donosi uskrsli Krist podijelite sa svojim najbližima, prijateljima i susjedima'', stoji u čestitci.  

Kopirati
Drag cursor here to close