Tko štiti čija prava?

Što rade hrvatski političari?

Vijesti / Flash | 08. 03. 2016. u 19:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna je činjenica kako je izjava doktora Halida Genjca, predsjednika Glavnog odbora SDA kako su za težak položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini isključivo krivci Hrvati i kako nema potrebe dalje tragati, prošla bez ozbiljne reakcije hrvatskog političkog establishmenta u Bosni i Hercegovini. Navodi se to u priopćenju koje je izdala Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZ HB.

Branitelji smatraju kako bi prihvaćanje “Genjčeve dijagnoze” kao činjenice značilo osloboditi odgovornosti sve one koji su proteklih 25 godina vršili masovne zločine i etničko čišćenje nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini što je nedopustivo i još gore potpuno je neistinito.

“Kako bi tragedija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini bila puno jasnija prvo želimo podsjetiti hrvatsku javnost na izjavu još jednog SDA-ovog utemeljitelja  ideologa Irfana Ajanovića dok je bio potpredsjednik skupštine bivše Jugoslavije 1991. godine: ‘Bosna i Hercegovina je jedino održiva ako ima jednaku ekvidistancu prema Republici Hrvatskoj i Srbiji.’ E sad se postavlja pitanje na koji način uspostaviti jednaku ekvidistancu prema hrvatskoj politici u Zagrebu ako znamo da je srpska politika u Beogradu planirala uspostavu Velike Srbije sa svim zločinačkim mehanizmima kao što su masovne likvidacije na nacionalnoj i vjerskoj osnovi što joj je na Međunarodnom sudu u Hagu i dokazano”, stoji u priopćenju. 

Doktor Halid Genjac je, dodaje se ironično, osoba koja poznaje metodologiju dijagnosticiranja i zasigurno je brižljivo birana osoba za utvrditi anamnezu Hrvatima da je izmišljeni zajednički zločinački pothvat uzrok svih stradanja hrvatskog naroda, prenosi Dnevnik.ba.

“Doktor Halid Genjac dobro zna ako izmišljeni zajednički zločinački pothvat postane prihvatljiv hrvatskoj političkoj eliti logično će biti da je konačna dijagnoza kako su Hrvati sami odgovorni za svoj politički nestanak u Bosni i Hercegovini konačna istina i u potpunosti amnestira Armiju BiH i politički vrh SDA. Od Irfana Ajanovića do Halida Genjca, hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini u ovih 25 godina je urađena auskultacija, inspekcija, palpacija i perkusija od strane AID-ovih operativaca i njihovih umreženih plaćenika”, pojašnjavaju branitelji.

U priopćenju stoji i kako “anamneza izmišljenih bolesti koju je politički vrh SDA i njihovi operativci u AID-u stavili u zdravstveni karton hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini jedina ozbiljna krivica hrvatskih političara jer su dopustili bošnjačkim doktorima da nam rade nacionalnu dijagnozu”.
 
“Nažalost dok se doktori okupljeni u bošnjačkoj političkoj eliti bave dijagnozom hrvatskom narodu, dotle se hrvatski doktori bave skupljanjem političkih sinekura koje su isključivo u funkciji vlastite koristi i ozbiljno ugrožavaju svaki oblik uspostavljanja nacionalnih prioriteta kao što su sveobuhvatno raskrinkavanje i procesuiranje kreatora izmišljenog zajedničkog zločinačkog pothvata. Doktor Halid Genjac je dao dovoljno povoda za ozbiljno političko i nacionalno sučeljavanje predstavnika hrvatskog naroda sa predstavnicima bošnjačkog naroda na svim političkim razinama”, priopćeno je.      

Kopirati
Drag cursor here to close